Is er leven na Kyoto?

Extra

Is er leven na Kyoto?

Is er leven na Kyoto?
Is er leven na Kyoto?

Simon Calcoen, Peter Tom Jones, Edith Vanden Brande en Alma De Walsche

04 december 2007

Vanwege zijn verregaande impact op andere wereldproblemen, zoals verwoestijning, droogte, migratie, grondstofschaarste of watertekorten, is het klimaatvraagstuk goed op weg om het politieke, economische, sociale en morele probleem van de eenentwintigste eeuw bij uitstek te worden.

De manier waarop de wereldgemeenschap dit probleem aanpakt, zal bepalend zijn voor de levenskwaliteit van de huidige en de toekomstige generaties. Al Gores succesfilm “An Inconvenient Truth” (2006) zette het klimaatvraagstuk prominent op de politieke agenda, maar Gore en klimaatwetenschappers luiden al ettelijke jaren de noodklok.

De recente VN-milieurapporten bevestigen dat het risico op alarmerende temperatuurstijgingen angstwekkend dichtbij komt als de wereldgemeenschap er niet in slaagt een ernstig en daadkrachtig klimaatbeleid te ontwikkelen. Nu al hebben die temperatuurstijgingen een negatieve impact voor de landen in het Zuiden en voor de armste bevolkingsgroepen, maar als er dit decennium niet wordt ingegrepen, is binnenkort de hele mensheid bedreigd.

Download hier deze MO*paper.