Livestreaming lezing Richard Wilkinson: Gelijkheid maakt ons sterker

Vanavond organiseert 11.11.11 in de Brusselse Bozar een inmiddels uitverkochte lezing met de Britse professor Richard Wilkinson. De lezing over gelijkheid en ongelijkheid is ook hier vanaf 20u te volgen.

  • © RV Professor Richard Wilkinson © RV

Ongelijkheid is een groot sociaal probleem dat niet alleen aanleiding geeft tot een verhit publiek debat maar ook tot serieuze maatschappelijke problemen. Zo stelt Prof. Richard Wilkinson in zijn boek ‘The Spirit Level, Why Greater Equality Makes Societies Stronger’ dat hij samen met Kate Pickett schreef.

Hierin claimen de auteurs dat samenlevingen met een meer gelijke verdeling van inkomens een beter gezondheidspeil kennen, minder sociale problemen hebben en meer cohesie vertonen dan samenlevingen waarin de kloof tussen arm en rijk groter is.

Dit boek, dat in 23 talen werd vertaald, is het resultaat van meer dan 30 jaar wetenschappelijk en baanbrekend onderzoek naar de oorzaken en gevolgen van ongelijkheid. Maar Wilkinson zoekt ook naar oplossingen, die hij in de lezing uitvoerig zal toelichten.

Na de lezing gaat professor Wilkinson in gesprek met Jan-Frederik Abbeloos, journalist bij De Standaard.

Je kan de lezing en het gesprek hier live volgen vanaf 20u.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift