Laat de lokale bevolking van lokale producten genieten

Extra

Laat de lokale bevolking van lokale producten genieten

Laat de lokale bevolking van lokale producten genieten
Laat de lokale bevolking van lokale producten genieten

Daan Nicolay

06 oktober 2016

Réseau Solidairement brengt al bijna vier jaar lokale voedselproducenten uit het zuiden van de provincie Luxemburg in contact met restaurants en inkoopgroepen. De kosten van het op- en afhaalsysteem worden gedeeld, en op termijn is het de bedoeling om een coöperatie op te richten.

Julie-Ambre Flauder van Réseau Solidairement: Ons grootste Succes is dat we een logistiek netwerk hebben uitgebouwd, dat meer dan dertig lokale boeren en artisanale producenten samenbrengt om een groot gamma van kwaliteitsproducten aan te bieden. We hebben melkproducten, bloem, eieren, groenten, sappen, vele lokale kwaliteitsproducten.

we hebben niet genoeg politieke macht om onze projecten te helpen financieren. We willen het wel, maar het is heel moeilijk om steun te krijgen. We zijn een netwerk dat financieel gezien bijna onafhankelijk is. Onze activiteiten laten het toe om onze werking te financieren, brandstoffen, personeelskosten,…. Maar we hebben moeite om invloed te hebben. We kunnen meer politieke macht gebruiken om ons lokaal te verankeren.

_U kunt tot 16 november voor dit project stemmen op de website van de Grote Prijs Toekomstige Generaties._Onze grootste uitdaging zal zijn om te groeien en onze activiteiten uit te bouwen, terwijl we er op letten het menselijke perspectief niet uit het oog te verliezen, opdat de relatie tussen de mensen blijft primeren op een te behalen cijfer.