Laat de lokale bevolking van lokale producten genieten

Réseau Solidairement brengt al bijna vier jaar lokale voedselproducenten uit het zuiden van de provincie Luxemburg in contact met restaurants en inkoopgroepen. De kosten van het op- en afhaalsysteem worden gedeeld, en op termijn is het de bedoeling om een coöperatie op te richten.

Julie-Ambre Flauder van Réseau Solidairement: Ons grootste Succes is dat we een logistiek netwerk hebben uitgebouwd, dat meer dan dertig lokale boeren en artisanale producenten samenbrengt om een groot gamma van kwaliteitsproducten aan te bieden. We hebben melkproducten, bloem, eieren, groenten, sappen, vele lokale kwaliteitsproducten.

we hebben niet genoeg politieke macht om onze projecten te helpen financieren. We willen het wel, maar het is heel moeilijk om steun te krijgen. We zijn een netwerk dat financieel gezien bijna onafhankelijk is. Onze activiteiten laten het toe om onze werking te financieren, brandstoffen, personeelskosten,…. Maar we hebben moeite om invloed te hebben. We kunnen meer politieke macht gebruiken om ons lokaal te verankeren.

U kunt tot 16 november voor dit project stemmen op de website van de Grote Prijs Toekomstige Generaties.Onze grootste uitdaging zal zijn om te groeien en onze activiteiten uit te bouwen, terwijl we er op letten het menselijke perspectief niet uit het oog te verliezen, opdat de relatie tussen de mensen blijft primeren op een te behalen cijfer.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift