Millenniumdoelstelling onderwijs: Kakenya

Extra

Millenniumdoelstelling onderwijs: Kakenya

29 augustus 2011

Vital voices: Kakenya by Pistachios&A.Kisner

Kakenya vertelt het verhaal van Kakenya Ntaiya, een Keniaanse vrouw uit een Masaï-dorp die haar droom werkelijkheid liet worden. Voor het oprichten van een schooltje in haar dorp moest ze heel wat obstakels overwinnen en compromissen afsluiten.

De korte film werd voor de ngo Vital Voices gemaakt door Aaron Kisner. Kisner won met Kakenya een prijs ter waarde van 25.000 dollar van viewchange.org, een website die video’s publiceert rond de vooruitgang in wereldwijde ontwikkeling. Hij doneerde het geld aan de school van Kakenya Ntaiya, die er een slaapzaal voor de leerlingen mee bouwde.

Millenniumdoelstelling 2 van de VN zegt dat tegen 2015 basisonderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn. Tussen 1999 en 2009 steeg het aandeel kinderen dat naar school gaat in Afrika ten zuiden van de Sahara van 58 naar 76 procent. Toch moeten in de regio nog 32 miljoen kinderen het zonder onderwijs stellen. Lees voor een stand van zaken van de millenniumdoelstellingen het artikel De deadline nadert, dat verschijnt in MO*magazine editie september 2011.