Oesterzwammen op koffiedik

PermaFungi combineert sinds 2013 stadslandbouw en circulaire economie. Ze leveren kits die het de consument mogelijk maakt om zelf paddenstoelen te kweken op koffiedik dat met de fiets wordt opgehaald bij Brusselse ondernemingen. Ze creëert een netwerk van telers en sympathisanten dat leidt tot lokale, duurzame banen.

Julien Jacquet van PermaFungi: Het grootste succes van PermaFungi is dat we hebben laten zien dat consumeren en produceren op een andere manier mogelijk is. Je kan een productiesysteem opzetten dat ecologische en sociale impact heeft, en toch de regels van de markt volgt.

Onze fout in het begin was dat we te veel projecten tegelijkertijd hadden. Het is beter om je te concentreren op één oplossing, die je dan veel beter kan uitvoeren.

De grootste uitdaging voor ons is om het model van PermaFungi op zo veel mogelijk plekken ingang te laten vinden. U kunt tot 16 november voor dit project stemmen op de website van de Grote Prijs Toekomstige Generaties.Nu zitten we enkel in Brussel, maar willen ook werken in Parijs, Londen, Amsterdam.. We willen ons model, dat zowel sociaal, als ecologisch en economisch duurzaam is op andere plaatsen reproduceren. 

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift