Oesterzwammen op koffiedik

PermaFungi combineert sinds 2013 stadslandbouw en circulaire economie. Ze leveren kits die het de consument mogelijk maakt om zelf paddenstoelen te kweken op koffiedik dat met de fiets wordt opgehaald bij Brusselse ondernemingen. Ze creëert een netwerk van telers en sympathisanten dat leidt tot lokale, duurzame banen.

Julien Jacquet van PermaFungi: Het grootste succes van PermaFungi is dat we hebben laten zien dat consumeren en produceren op een andere manier mogelijk is. Je kan een productiesysteem opzetten dat ecologische en sociale impact heeft, en toch de regels van de markt volgt.

Onze fout in het begin was dat we te veel projecten tegelijkertijd hadden. Het is beter om je te concentreren op één oplossing, die je dan veel beter kan uitvoeren.

De grootste uitdaging voor ons is om het model van PermaFungi op zo veel mogelijk plekken ingang te laten vinden. U kunt tot 16 november voor dit project stemmen op de website van de Grote Prijs Toekomstige Generaties.Nu zitten we enkel in Brussel, maar willen ook werken in Parijs, Londen, Amsterdam.. We willen ons model, dat zowel sociaal, als ecologisch en economisch duurzaam is op andere plaatsen reproduceren. 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.