Permacultuur: Een tuin voor de toekomst

Permacultuur: Een tuin voor de toekomst

Permacultuur: Een tuin voor de toekomst
Permacultuur: Een tuin voor de toekomst

Frank Anrijs

22 januari 2013

Permacultuur is ontstaan in Australië en is daar razend populair. Onderzoeksinstellingen krijgen overheidssubsidies en permacultuur is volledig ingeburgerd bij het grote publiek. Dit is iets waar wij in België enkel van kunnen dromen. Permacultuur is hier nog niet echt uit de startblokken gekomen en nog redelijk onbekend. Toch begint er stilaan wat te bewegen.

Nieuwe website Permacultuur.be

Om de momenteel groeiende aandacht voor permacultuur in België te stimuleren, wordt binnenkort een nieuwe website opgericht waar alle permacultuurprojecten in België staan opgelijst. Deze site zal op het einde van het voorjaar online staan, iedereen die iets met permacultuur te maken heeft, zal zijn/haar project kunnen aanmelden. Hiermee wordt gepoogd permacultuur in België in kaart te brengen en iedereen beter te verbinden.

Inleidend eindwerk Permacultuur

Permacultuur is voor velen onbekend en ontoegankelijk. Het is een heel breed begrip maar men start het gemakkelijkst met permacultuur via de tuin. Alle principes van permacultuur kunnen ook in de tuin worden toegepast.

In haar eindwerk aan de Nederlandse Permacultuur School geeft Leen Gorissen een heel uitgebreide inleiding en uitleg over de basisprincipes van permacultuur. Na deze inleiding worden de principes heel duidelijk aan de hand van een praktijkvoorbeeld uitgewerkt.

Lees het volledige eindwerk_ “Een tuin voor de toekomst”

Tags