Schrijfwedstrijd: EyesWriteOpen

Extra

Gezocht: moedig, menselijk, mondiaal jong schrijftalent

Schrijfwedstrijd: EyesWriteOpen

Schrijfwedstrijd: EyesWriteOpen
Schrijfwedstrijd: EyesWriteOpen

MO*

29 juni 2023

Weten journalisten nog wat mensen écht bezighoudt? MO* daagt je uit met een schrijfwedstrijd voor jongeren (16-30 jaar). Grijp je kans en schrijf zelf over het verhaal of de tendens in de wereld die volgens jou niet genoeg aan bod komt. Wie weet win je wel de publicatie van jouw column en een reischeque van 750 euro!

Weten journalisten nog wat mensen écht bezighoudt? MO* daagt je naar aanleiding van het twintigjarig bestaan uit met een schrijfwedstrijd voor jongeren (16-30 jaar). Grijp je kans en schrijf zelf over het verhaal of de tendens in de wereld die volgens jou niet genoeg aan bod komt. Wie weet win je wel de publicatie van jouw column op MO* en een reischeque van 750 euro!

De opdracht:

Schrijf een column van maximum 4000 tekens (inclusief spaties).

Dit is jouw opdracht:

Weten journalisten nog wat mensen écht bezighoudt? Brengt MO* genoeg verhalen die elders niet aan bod komen? Barsten media nog genoeg uit hun eigen bubbel?

MO* geeft jou een wit blad. Grijp je kans en schrijf zelf over het verhaal of de tendens in de wereld die volgens jou niet genoeg aan bod komt. Over de gedachte of het inzicht dat voor jou meteen, hier en nu, aandacht verdient.

Weet je niet waar te beginnen? Neem ter inspiratie zeker onze strategische visie door.

Wat kan je winnen?

De winnende inzending wordt gepubliceerd op MO.be en/of in MO*magazine. De winnaar krijgt ook een reischeque van 750 euro aangeboden door Bootz (Anders Reizen).

De jury kiest ook een tweede en derde beste inzending. Deze tekst wordt gepubliceerd op MO.be of in MO*magazine (na 30/09/2023). Zij winnen ook een pakket met boeiende non-fictieboeken van Uitgeverij EPO.

De tien beste inzendingen krijgen een proMO*abonnement voor 1 jaar.

Met dank aan onze partners Bootz (Anders Reizen) en Uitgeverij EPO.

Hoe doe je mee?

Je bent minstens 16 jaar en maximum 30 jaar oud? Schrijf jouw column over het verhaal, de tendens, de gedachte of het inzicht dat voor jou meteen, hier en nu, aandacht verdient. Verzin ook een originele titel. Is Nederlands niet je moedertaal? Geen probleem, we moedigen je nog steeds aan deel te nemen en je unieke blik met ons te delen.

Lees aandachtig het wedstrijdreglement (dat je hier kan downloaden) voor verdere praktische instructies.

Stuur je inzending ten laatste op woensdag 23/08/2023 (23:59) naar schrijfwedstrijd@mo.be.

Wanneer weet je of je gewonnen hebt?

Begin september verwittigen we de auteurs van de tien beste inzendingen. Die nodigen we persoonlijk uit op het Feest 20 jaar MO* op zaterdag 30 september.

De winnaars maken we bekend op het Feest 20 jaar MO*.

Over MO*?

MO* draagt met zijn onafhankelijke, waardegedreven en transparante journalistiek bij aan een wereld waarin menselijke waardigheid en rechtvaardigheid voor iedereen, solidariteit met kwetsbaren en verdrukten, en een duurzame omgang met de planeet gerealiseerd worden.

Onze missie? MO* is een uniek journalistiek non-profitmediaproject dat moedige, menselijke en mondiale verhalen brengt die helpen om de wereld rondom ons te begrijpen. MO* bereikt een divers en nieuwsgierig publiek, en heeft aandacht voor verschillende communicatiekanalen en hun eigenheid. MO* maakt de veranderende wereld begrijpbaar, ervaarbaar en hanteerbaar.

Tags