Start campagne 'Mijn Korte Ritten'

Start campagne 'Mijn Korte Ritten'

Start campagne 'Mijn Korte Ritten'
Start campagne 'Mijn Korte Ritten'

Frank Anrijs

10 december 2012

Een Vlaming legt per jaar gemiddeld 450 kilometer af aan korte autoritten (tot 5 kilometer). In veel gevallen is fietsen of te voet gaan een perfect alternatief. Het is niet alleen gezonder, maar ook een pak beter voor het milieu en voor de portemonnee. Met de campagne ‘Mijn korte ritten’ wil Mobiel 21 het stappen en fietsen voor korte afstanden tot 5 km stimuleren. De campagne loopt jaarlijks van 21 maart tot 21 april, inschrijven door particulieren kan enkel vanaf 14 januari 2013 tot en met 22 april 2013.

Wilt u echter uw gemeente aanporren om zich in te schrijven dan kan dit wel al! Gemeentes kunnen zich al inschrijven sinds eind oktober. Ze krijgen dan gratis campagne-materiaal en kunnen zo de inwoners stimuleren om bij kleine verplaatsingen de auto te laten staan. Verder kunt u ook als groep deelnemen_ Groepsdeelname. De hele campagne is opgezet als wedstrijd tussen de verschillende gemeentes en groepen. Er is een heus klassement voorzien waar u kunt bekijken wie al de meeste korte ritten heeft uitgespaard. Op het einde van de campagne worden er verschillende prijzen uitgedeeld onder de deelnemers.

Uitstekende resultaten in 2012

De resultaten van vorig jaar waren indrukwekkend, ondanks het slechte weer in de actiemaand. Zo werden er door de actie MijnKorteRitten dit jaar 16.511 korte ritten vervangen door een voet- of fietstocht, goed voor 92.357 kilometer. Dat is 2,3 maal de wereld rond. Zo vermeed de actie de uitstoot van 3.694 gram fijn stof, 15.146 kilogram CO2 en bespaarde zo 29.554 euro individuele kosten en 42.484 euro maatschappelijke kosten.

10 ijzersterke argumenten

Ruil je zelf de auto niet gemakkelijk in voor de fiets wanneer je naar de bakker of vrienden moet in de buurt? In volgend filmpje worden 10 ijzersterke argumenten uitgelegd om meer te fietsen.