Van de dumpster tot de feestdis
Wiepke Boogaerts
31 december 2015
Bij elke schakel van de lange weg die voedsel aflegt tot ons bord, worden producten weggegooid of niet geselecteerd voor de markt. MO* gaat mee op stap met skippers die hun feestmaal uit de afvalcontainers van plaatselijke supermarkten halen.
Julie: ‘Het is absurd te zien hoeveel eten er in de vuilbak gaat, zeker als je bedenkt dat er dan al veel verloren gegaan is in de voorafgaande keten.’
© Wiepke Boogaerts
Ludwig: ‘Camembert is pas goed als ‘ie uit de skip komt!’
© Wiepke Boogaerts
Jelle: ‘Om te zien of eten nog eetbaar is, is het beter om op je zintuigen af te gaan dan te kijken naar de houdbaarheidsdatum.’
© Wiepke Boogaerts
Jelle: ‘Gek toch dat eten uit een vuilbak halen gelijkgesteld wordt met diefstal en dus strafbaar is?’
© Wiepke Boogaerts
De namen vermeld in dit artikel zijn fictief vanwege het strafbare karakter van dumpster diving, alsook zijn de weergegeven personen om deze reden niet herkenbaar.