Van de dumpster tot de feestdis

Extra

Van de dumpster tot de feestdis

Van de dumpster tot de feestdis
Van de dumpster tot de feestdis

Wiepke Boogaerts

31 december 2015

Bij elke schakel van de lange weg die voedsel aflegt tot ons bord, worden producten weggegooid of niet geselecteerd voor de markt. MO* gaat mee op stap met skippers die hun feestmaal uit de afvalcontainers van plaatselijke supermarkten halen.

Julie: ‘Het is absurd te zien hoeveel eten er in de vuilbak gaat, zeker als je bedenkt dat er dan al veel verloren gegaan is in de voorafgaande keten.’
© Wiepke Boogaerts

Ludwig: ‘Camembert is pas goed als ‘ie uit de skip komt!’
© Wiepke Boogaerts

Jelle: ‘Om te zien of eten nog eetbaar is, is het beter om op je zintuigen af te gaan dan te kijken naar de houdbaarheidsdatum.’
© Wiepke Boogaerts

Jelle: ‘Gek toch dat eten uit een vuilbak halen gelijkgesteld wordt met diefstal en dus strafbaar is?’
© Wiepke Boogaerts

De namen vermeld in dit artikel zijn fictief vanwege het strafbare karakter van dumpster diving, alsook zijn de weergegeven personen om deze reden niet herkenbaar.