Martin Caparrós: 'Honger heeft vele oorzaken, maar gebrek aan voedsel hoort daar niet bij.'

Op 14 oktober kwam de Argentijnse topjournalist Martín Caparrós op uitnodiging van MO* naar deBuren in Brussel om zijn boek ‘Honger’ voor te stellen. Vlak voor zijn lezing had MO*journaliste Alma De Walsche een kort video-interview met hem. Vandaag op Wereldvoedseldag is het verhaal van Caparrós brandend actueel.

  • © Alejandra López Caparrós: 'Honger is een politiek probleem' © Alejandra López

Aan de hand van verbijsterende verhalen, getuigenissen en documentatie laat Caparrós in zijn boek ‘Honger’ de actuele toestand zien van een wereld waarin maar liefst een miljard mensen honger lijden en ieder jaar negen miljoen mensen van de honger sterven.

Honger is volgens de Argentijnse journalist de grootste crisis van onze tijd, want de wereldwijde honger heeft grote invloed op talloze andere mondiale problemen, zoals de verwoesting van onze leefomgeving, overbevolking, de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen, of terrorisme.

Zijn boek ‘Honger’ is uitgegeven bij Wereldbibliotheek en is te koop in de boekhandel.

Martín Caparrós (Buenos Aires, 1957) studeerde geschiedenis in Parijs en werkte als journalist in onder meer Madrid en New York. Hij publiceerde meer dan twintig boeken, waaronder romans en narratieve journalistieke werken. Caparrós ontving meerdere prijzen voor zijn werk: de Rey de España (1992), de Premio Planeta Latinoamérica (2004) en de Premio Herralde (2011). Hij wordt gezien als een van de invloedrijkste en belangrijkste Spaanstalige journalisten.

Bekijk hier het interview dat MO* met hem had vlak voor zijn lezing.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2968   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Latijns-Amerika & ecologie
    Alma De Walsche schrijft over ecologische thema’s, van klimaat- en energiebeleid, over landbouw- en voedsel tot transitie-initiatieven en baanbrekers. Ze volgt al enkele decennia Latijns-Amerika, met een speciale focus op de Andeslanden.