Mensen mijden zorg omdat ze geen zorgverzekering hebben, in armoede leven of niet op de hoogte zijn van symptomen

1 op 7 Amerikanen met COVID-19-symptomen durft niet naar de dokter

U.S. Army National Guard photo by Spc. Tori Miller (CC BY 2.0)

 

Een op de zeven Amerikanen zegt geen medische hulp te zoeken als zich belangrijke symptomen van COVID-19 aandienen, vanwege de kosten. Dat blijkt uit een enquête van de non-profitorganisatie West Health en onderzoeksbureau Gallup.

Nog eens 6 procent (zo’n 15 miljoen Amerikanen) zegt dat aan hen of een familielid (andere) medische zorg is onthouden vanwege de hoge COVID-19-last in ziekenhuizen. De enquête werd gehouden tussen 1 en 14 april.

Zorgmijders

Bij de combinatie van koorts en droge hoest, belangrijke symptomen van COVID-19, zou 14 procent van de Amerikanen geen medische hulp zoeken uit angst voor de kosten daarvan. Negen procent zou zich ook geen behandeling zoeken als hij of zij een ernstig vermoeden heeft van een infectie met het coronavirus.

Deze mensen mijden zorg omdat ze geen zorgverzekering hebben, in armoede leven of niet op de hoogte zijn van de belangrijkste symptomen van COVID-19, zeggen de onderzoekers. Zorgmijders komen het meest voor onder volwassenen jonger dan 30 jaar, minderheden, mensen met een lagere- of middelbare-schoolopleiding en huishoudens met inkomens lager dan 40.000 dollar per jaar.

Hervorming van de zorg

‘Terwijl artsen en verpleegkundigen moedig werk verrichten en levens redden, versterkt de pandemie de gevaren en gebreken van een duur zorgsysteem dat vraagt om hervorming’, zegt Tim Lash van West Health.

Zorgmijders zijn een risico voor de publieke gezondheid. Hetzelfde geldt voor mensen aan wie zorg geweigerd wordt omdat alle aandacht nu uitgaat naar COVID-19.

Hoewel er nauwelijks een relatie is tussen etnische achtergrond en weigering van zorg, is er wel een relatie met inkomen, constateerden de onderzoekers. Van de mensen met een inkomen hoger dan 100.000 dollar per jaar, meldde 3 procent de gewenste zorg niet te krijgen. Bij mensen met een inkomen lager dan 40.000 dollar per jaar was dat 11 procent, bijna vier keer meer.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift