150 burgemeesters in VS beloven 100% hernieuwbare energie

Honderdvijftig Amerikaanse burgemeesters hebben inmiddels beloofd in hun stad volledig over te stappen op hernieuwbare energie. Hun gemeenten zijn samen goed voor 5 procent van het totale elektriciteitsverbruik in de VS.

Agencia CNT de Noticias (CC BY 2.0)

San Diego, één van de deelnemende steden.

De steden hebben zich achter het initiatief Mayors for 100% Clean Energy geschaard. In de komende maanden kunnen er nog meer bij komen. De honderdvijftigste toetreder was burgemeester Nancy McFarlane van Raleigh, de hoofdstad van North Carolina. Raleigh is achtste staatshoofdstad die meedoet, en de elfde stad met meer dan 250.000 inwoners.

De staten Californië en Florida tellen de meeste deelnemende burgemeesters, respectievelijk 29 en 26. Onder meer Los Angeles, Phoenix, Honolulu en Charlotte doen mee.

12,5 miljoen auto’s

De Sierra Club, de grootste milieuorganisatie in de VS, stelt dat plaatselijke actie de manier is om vooruit te komen op het gebied van klimaatbeleid. “Als deze 150 gemeenten overstappen op 100 procent hernieuwbare energie, wordt 150 miljoen megawattuur energie uit fossiele brandstoffen getransformeerd in schone energie. De uitstoot die we daarmee vermijden, is vergelijkbaar met de uitstoot die vermeden wordt als er 12,5 miljoen auto’s van de weg gehaald worden.”

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift