40 procent wereldbewoners weet niet dat klimaat verandert

Waar in westerse landen bijna iedereen zich bewust is van het feit dat het klimaat verandert, is dat in andere delen van de wereld helemaal niet vanzelfsprekend. Veertig procent van de wereldbewoners weet niet  dat de aarde opwarmt, blijkt uit onderzoek.

  • Stephen Morrison (CC by 2.0) Stephen Morrison (CC by 2.0)

Volgens het onderzoek, dat gisteren werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Nature Climate Change, loopt in ontwikkelingslanden zoals Egypte, Bangladesh en India het percentage mensen dat nog nooit van de opwarming van de aarde heeft gehoord, op tot 65 procent.

Landen zoals Afghanistan (25 procent) en Benin (21 procent) behoren tot de landen met de het laagste percentage mensen dat weet dat de aarde opwarmt. Wel merken mensen die zich er niet van bewust zijn, dat het weer ter plaatse anders is dan in het verleden, zeggen de onderzoekers. In Noord-Amerika, Europa en Japan weten meer dan 90 procent van de inwoners dat de aarde opwarmt.

Ongeletterd

Opleidingsniveau speelt de belangrijkste rol als het gaat om het besef dat het klimaat verandert. Informatie over de klimaatverandering bereikt mensen die ongeletterd zijn vaak niet.

‘Deze studie laat zien dat we communicatiestrategieën op maat moeten ontwikkelen voor individuele landen, en zelfs voor regio’s binnen landen’, zegt Tien Ming Lee, onderzoeker aan de Universiteit van Princeton en hoofdauteur van de studie.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2798   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2798  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.