Verdediging van de Hirak veroordeeld

Advocaat Riffijnse volksbeweging veroordeeld door Marokkaanse rechtbank

© Facebook Abdessadak Elbouchattaoui

 

De Marokkaanse advocaat en activist Abdessadak Elbouchattaoui is op 8 februari tot 20 maanden gevangenisstraf veroordeeld door de rechtbank van eerste aanleg van Al Hoceima in Marokko. Hij moet ook een geldboete van 500 dirham – ofwel zo’n 45 euro – betalen.

Veroordeeld voor zijn werk

Abdessadak Elbouchattaoui werd bekend door zijn steun aan de Riffijnse volksbeweging. Op Facebook heeft hij bijna 50.000 volgers. Nadat de kopstukken van de volksbeweging -waaronder Nasser Zefzafi– gearresteerd waren, besloot hij hen te verdedigen in hun rechtszaak. 

Nadat de kopstukken van de volksbeweging gearresteerd waren, besloot hij hen te verdedigen in hun rechtszaak.

Niet veel later volgden er ook aanklachten tegen Elbouchattaoui zelf. De aanklachten zijn onder andere het beledigen van ambtenaren van de openbare orde, het beschuldigen en beledigen van de rechterlijke macht, minachting voor rechterlijke beslissingen, bijdrage aan het organiseren van demonstraties zonder toestemming van de autoriteiten en het deelnemen aan zulke demonstraties.

Eerst was het niet duidelijk waar Elbouchattaoui vertoefde. Maar op de de avond van 8 februari verscheen er een interview waarin de advocaat over zijn veroordeling spreekt. Hij zegt dat de veroordeling een dreigement is, omwille van zijn rol als advocaat van de politieke gevangenen. Afgelopen week was Elbouchattaoui nog in een internationale bijeenkomst van de Riffijnse volksbeweging in Frankfurt.

© 2018 - StampMedia - Yassin Akouh

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift

Over de auteur

  • StampMedia versterkt de stem van jongeren tussen 16 en 26 jaar. Ze dichten de inhoudelijke en vormelijk kloof tussen media en jongeren door hen (en hun begeleiders) mediawijs te maken en