FAO waarschuwt voor de verspreiding naar buurlanden

Afrikaanse varkenspest bereikt grootste varkenshouders in China

IAEA CC BY-NC-ND 2.0

 

In China zijn opnieuw verschillende varkens overleden aan de gevolgen van besmetting met de Afrikaanse varkenspest. Deze keer was dat in de regio waar de grootste varkensboeren actief zijn. Dat meldt het Chinese ministerie van Landbouw.

De getroffen boerderij ligt in de provincie Sichuan in het Zuidwesten van China. Het virus sloeg er donderdag toe en heeft zich daarmee verspreid naar de regio waar de grootste varkensboeren van het land gevestigd zijn.

Online varkensvlees

China kampt al sinds augustus met verscheidene uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Volgens de krant South China Morning Post zijn nu 18 van China’s 31 provincies getroffen.

18 van China’s 31 provincies zouden getroffen zijn, er werden al meer dan 100.000 varkens preventief geruimd.

In totaal werden al meer dan 100.000 varkens preventief geruimd in een poging om verdere verspreiding van het virus te stoppen.

De VN-Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) waarschuwt voor de verspreiding naar andere regio’s en buurlanden. Onder meer Taiwan heeft al maatregelen genomen. Zo riskeren toeristen een boete als ze illegaal vlees het land binnenbrengen. De overheid houdt ook online shops in de gaten die producten met Chinees varkensvlees te koop aanbieden.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift