Antenne op fiets zet verkeerslichten op groen

Je staat met je fiets voor een rood verkeerslicht en er is geen velden of wegen een auto te bekennen. Zou het dan niet handig zijn om het verkeerslicht te beïnvloeden? Een Amerikaan bedacht een oplossing.
 

  • (c) veloloop.com Veloloop is een antenne die aan het fietsframe wordt bevestigd. (c) veloloop.com

Veloloop heet de oplossing. Die werkt op kruispunten waar de verkeerslichten door een detectielus worden aangestuurd, een lus van koperdraad die in het wegdek is verzonken en die een voertuig kan detecteren.

Veloloop is een antenne van 18 bij 18 centimeter die aan het fietsframe wordt bevestigd. De antenne zoekt naar de detectielus in het asfalt. Zodra ze die vindt, stuurt ze een signaal op de juiste frequentie naar de lus en springt het licht van rood op groen.

Kickstarter

Via een magneet op het wiel weet Veloloop wanneer de fiets stilstaat: pas dan gaat de antenne aan het scannen.

Het idee komt van Nat Collins, een fervent fietser uit Santa Clara in Californië. Via het crowdfundingplatform Kickstarter is hij nu op zoek naar geld om te gaan produceren. De campagne is ondertussen halfweg en heeft al de helft van de benodigde (84.000 dollar) 66.000 euro verzameld.

Collins wil Veloloop op de markt brengen voor 99 dollar (78 euro). Volgend jaar plant hij een versie voor de motorfiets.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.