App voor mini-donaties helpt Malawische schoolkinderen aan warme maaltijd

Het voedselagentschap van de Verenigde Naties lanceert een app die schoolkinderen in Malawi aan een warme maaltijd kan helpen. Het land wordt reeds geruime tijd geteisterd door droogte.

  • © Share the Meal Schoolkinderen in Zomba, Malawi © Share the Meal
  • © Share the Meal De app Share the Meal maakt het eenvoudig om nuttige mini-donaties te maken. © Share the Meal

‘Malawi is extreem kwetsbaar. Volgens onze berekeningen zullen meer dan één op drie inwoners binnen de negen maanden tekort hebben aan voedsel’, zei Coco Ushiyama van het Wereldvoedselprogramma van de Verenigde Naties (WFP) gisteren naar aanleiding van de voorstelling van de fondsencampagne en de app Share The Meal.

‘Meer dan één op drie inwoners zullen binnen de negen maanden tekort hebben aan voedsel’

Met de app Share the Meal kan je eenvoudig kleine donaties maken

Die app geeft smartphonegebruikers de mogelijkheid om een warme maaltijd aan een Malawisch schoolkind te doneren.

De app laat toe om schenkingen te geven vanaf een halve dollar per dag. Elke dollar die gespendeerd wordt aan schoolmaaltijden zal op lange termijn zes dollar waard zijn in return omdat de kinderen opgroeien tot gezondere en productievere volwassenen.

58.000 kinderen

Het doel is om via deze app een jaar lang schoolmaaltijden te bezorgen aan 58.000 kinderen in het district Zomba waar de aanhoudende droogte de oogst grotendeels verwoest heeft en de hongersnood dreigt.

De maaltijd zal voornamelijk bestaan uit aangesterkte havermout die verwerkt wordt tot pap.

Volgens een recente studie heeft meer dan een derde van de Malawische kleuters, jonger dan vijf jaar, groeiachterstand te wijten aan ondervoeding.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.