Apple: "Klimaatverandering is echt probleem"

Technologiereus Apple breekt een lans voor het milieu, omdat de “klimaatverandering een echt probleem is”. Zelf haalt Apple inmiddels 94 procent van zijn stroombehoefte uit hernieuwbare energie.

  • © Apple Screenshot van de homepage van Apple op deze Earth Day. © Apple

Ter gelegenheid van Earth Day vandaag (dinsdag) heeft Apple de milieupagina’s op de website van het bedrijf grondig aangepast, en de boodschap liegt er niet om. “We geloven dat de klimaatverandering echt is. En dat het een echt probleem is”, stelt Apple.

“Als bedrijf dat enkele van de meest populaire producten ter wereld maakt, weten we dat we heel wat energie en materiaal gebruiken, wat leidt tot de uitstoot van broeikasgassen die het klimaat doen opwarmen. Dat deel van het probleem kunnen we helpen oplossen.”

Op de milieupagina van het bedrijf is een video geplaatst waarin ceo Tim Cook de groene verwezenlijkingen van Apple opsomt. Het bedrijf haalt 94 procent van de gebruikte stroom uit hernieuwbare bronnen, en voor de datacentra zelfs 100 procent. De Apple-winkels nemen voortaan gratis producten terug voor recyclage, ook als er geen nieuw toestel wordt aangekocht.

“We willen de wereld beter achterlaten dan we hem vonden”, twitterde Cook gisteren (maandag). “We zijn trots op onze voortuigang, maar we weten dat er nog veel werk aan de winkel is.”

Investeerders

Apple vaart al langer een meer milieuvriendelijke koers, na vroeger regelmatig onder vuur te liggen door milieuorganisaties als Greenpeace. De fabrikant besliste onder meer om schadelijke stoffen zoals lood, kwik, PVC en ftalaten uit de producten te weren.

Dat ceo Tim Cook het milieuthema ter harte neemt, bleek enkele weken geleden nog toen Cook zijn kalmte verloor en klimaatsceptische investeerders de mantel uitveegde. Hij vroeg ze niet langer te investeren in zijn bedrijf.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2968   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift