Australië keurt aids-dodend condoom goed

Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. Het condoom kan er al over enkele maanden in de winkelrekken liggen.

  • CC robertelyov Een nieuw condoom dat hiv doodt heeft groen licht gekregen van de Australische overheid. CC robertelyov

In het glijmiddel van het nieuwe condoom zit VivaGel, een stof die in 99,9 procent van de gevallen hiv, herpes en humaan papilomavirus (HPV) uitschakelt. VivaGel is ontwikkeld door de Australische geneesmiddelenfabrikant Starpharma.

Certificaat

Het condoom is het resultaat van een samenwerking tussen Starpharma en Ansell, marktleider in de Australische condoomverkoop. Het product is nu gecertifieerd door de Australische overheid met het TGA-keurmerk, vergelijkbaar met het CE-certificaat in Europa. Daarmee kan het binnen enkele maanden al in de Australische winkelrekken liggen. Of en wanneer het product ook in de rest van de wereld verkocht wordt, is niet duidelijk.

Naast hiv en genitale herpes vormt ook HPV een ernstige bedreiging voor de volkgezondheid. Een HPV-infectie kan de kans verhogen op bepaalde vormen van kanker, zoals keel- en baarmoederhalskanker.

Zonder jouw steun bestaat MO* niet.

Steun ons en word proMO* voor maar €4/maand of doe een vrije gift. 3190   proMO*’s steunen ons vandaag al. 

Word proMO* of Doe een gift