Belgisch bedrijf activeert onbemand luchtverkeer in Malawi

Het Antwerpse Softwarebedrijf Unifly heeft een eerste systeem voor het beheer van onbemand luchtverkeer in Afrika geactiveerd. De samenwerking met het VN-kinderfonds Unicef moet op termijn dronevluchten voor humanitaire doeleinden ondersteunen.

© Unifly

 

De tests met het systeem dat het onbemande verkeer moet beheren, het Unmanned Traffic Management system of UTM, gebeurden in de Humanitaire Drone Testing Corridor bij Kasungu Aerodrome in Malawi. Op deze plek nabij de vlieghaven in Centraal Malawi, kunnen de particuliere sector, universiteiten en andere partners onderzoeken en testen hoe drones best worden ingezet om het leven van de plaatselijke gemeenschappen te verbeteren.  

© Unifly

 

Marc Coen van Unifly was ter plaatse en zette het UTM-systeem op. ‘Het doel van het testcentrum is tweeledig. Enerzijds is het de bedoeling om bedrijven in staat te stellen dronetoepassingen uit te testen in de zware Afrikaanse omstandigheden. Anderzijds is het een kenniscentrum om dronetechnologie bereikbaar te maken voor lokale ingenieurs’, zegt Coen.

‘Bij de eerste tests brachten drones bloedstalen over van de lokale gemeenschap naar een medisch centrum een eind verderop. De omstandigheden van de test waren moeilijk, elektriciteit en internet vielen regelmatig uit’, zegt Coen in zijn videodagboek.

Veilige visualisatie van drones

Unifly zette het UTM-systeem op voor veilige visualisatie en beheer van het droneverkeer. Partner uAvionix verzorgde de tracker om de vlucht buiten het gezichtsveld mogelijk te maken en medewerkers van universiteit Virginia Tech leerden plaatselijke studenten hoe ze drones kunnen bouwen en onderhouden.

‘Ondanks de moeilijke omstandigheden was de autonome vlucht een succes. Dit verhaal krijgt zeker een vervolg, binnenkort testen we verder en we nemen de ervaring die we hebben opgedaan zeker mee’, concludeert Coen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.