Belgische parlementsleden krijgen witte anjer

Nieuws

Belgische parlementsleden krijgen witte anjer

14 oktober 2009

Met een witte anjer voor alle leden van de Belgische Kamer en Senaat vraagt de coalitie ‘Allen Samen voor Vrouwen in de Democratische Republiek Congo’ aandacht voor alle vrouwen die dagelijks seksueel geweld ondergaan in Congo.

‘Vandaag worden vrouwen in de Democratische Republiek Congo, net als alle andere dagen, aangerand en verkracht. Hiertegen moet opgetreden worden. Kunnen zij op u rekenen?’, vraagt de coalitie in een begeleidend briefje bij de anjers.
De leden van de Kamer en Senaat hebben hun steun voor de zaak betuigd en beloofden maximale inspanningen te leveren en op korte termijn voorstellen te formuleren. De coalitie zal de parlementsleden contacteren rond een initiatief op de Werelddag van de Strijd tegen het geweld op vrouwen op 25 november.

Congolees offensief aan de kaak gesteld

Een coalitie van meer dan 80 hulporganisaties riep gisteren (dinsdag) op een einde te maken aan de militaire operatie tegen rebellen in Noord- en Zuid-Kivu, in het oosten van de Democratische Republiek Congo.  Ze wijzen op de “rampzalige” humanitaire situatie in de regio.