Bestel een jaarabonnement op MO* en krijg het boek 'Geschiedenis van het Amerikaanse Volk' van Howard Zinn cadeau

Nieuws

Bestel een jaarabonnement op MO* en krijg het boek 'Geschiedenis van het Amerikaanse Volk' van Howard Zinn cadeau

Ben je geïnteresseerd om elke maand MO* in je brievenbus te ontvangen? Dan hebben we nu een prachtig aanbod voor jou. Snel zijn is de boodschap.

‘Geschiedenis van het Amerikaanse volk’ van Howard Zinn

Howard Zinn is een van de invloedrijkste Amerikaanse historici van de laatste decennia. Zijn bekendste boek is A People’s History of the United States waarin hij het ontstaan en de groei van de VS bekijkt door de ogen van de underdogs. Zijn boek is de oral history  van Indianen, slaven, deserteurs, textielarbeiders, GI’s uit Vietnam, feministen en jonge zwarten uit de slums. Het groeit uit tot een relaas van het volksverzet tijdens de opgang van een voormalige Britse kolonie tot absolute wereldmacht: ‘Wat zoudt gij zonder ‘t werkvolk zijn?’

Tegenover de officiële, heroïsche geschiedschrijving (van Christoffel Columbus tot George Walker Bush) rijst een andere heroïek: die van gewone mensen tegen het lot dat de ‘groten der aarde’ hen opleggen. Neoconservatieve kringen kelderden het boek als politiek incorrect, maar wie de geschiedenis van de VS door Zinns bril leest, zal verbijsterd zijn over de déjà vu’s die de VS ons vandaag te bieden heeft.

Het boek telt 896 bladzijden en is uitgegeven door Epo. Op de website van Epo kan je de korte inhoud, het voorwoord van Johan Depoortere en een fragment uit het boek lezen.

Bestel nu een jaarabonnement op MO*

De eerste 5 bestellers van een jaarabonnement krijgen dit prachtige boek van Howard Zinn gratis toegestuurd. Een jaarabonnement op MO* kost slechts 34 euro.

Hoe bestel je? Stuur je naam en adres naar promotie@mo.be en vermeld in je onderwerp ‘jaarabonnement MO* + cadeau Howard Zinn’

Heb je dit boek al, maar ben je geïnteresseerd in een abonnement op MO*, ontdek dan ons volledige abonnementsaanbod.