"Blackwater" wordt videogame

Nieuws

"Blackwater" wordt videogame

Joren Gettemans

08 juni 2011

Blackwater, de omstreden huurlingenfirma die in Irak verscheidene burgerslachtoffers maakte, wordt het onderwerp van een nieuw videogame op Xbox. De oprichter van Blackwater en voormalige Navy Seal Erik Prince werkte mee aan het spel.

Blackwater werd in korte tijd een van de belangrijkste zogenoemde “contractors” voor de Amerikaanse strijdkrachten in Irak. De firma verzorgde de beveiliging van installaties en belangrijke personen, maar het roekeloze gedrag van de huurlingen leidde tot heel wat wrevel. Toen bij een schietincident zeventien burgerslachtoffers vielen, werd het bedrijf uit Irak gegooid. De firma zag zich ook verplicht van naam te veranderen en heet nu Xe Services.

Spelfabrikant 505 Games werkt nu aan een spel waarbij de gamer in de huid van een huurling kruipt die met zijn team een Noord-Afrikaanse stad moet beschermen. “Dit spel geeft gamers de kans om mee te maken hoe het is tijdens een Blackwater-missie, zonder daarbij een echte gevechtssituatie mee te moeten maken”, zegt Eric Prince in een persbericht. De oprichter van Blackwater werkte mee aan de ontwikkeling van het spel, dat eind dit jaar op de markt moet komen.