Blog Action Day rond klimaat groot succes

Nieuws

Blog Action Day rond klimaat groot succes

Joren Gettemans

16 oktober 2009

Weblogs van over de hele wereld stonden gisteren (15 oktober) in het teken van de klimaatverandering. Blog Action Day bleek een succes en kon rekenen op de medewerking van overheidsblogs van Spanje, Groot-Brittannië en het Witte Huis.

Het idee is simpel: één internetblog zal het verschil niet maken, maar wat als duizenden blogs rond uiteenlopende domeinen als politiek, technologie, muziek, cultuur of sport de handen in elkaar slaan? Twee jaar geleden draaide de eerste Blog Action Day rond milieu, vorig jaar was armoede aan de beurt, en dit stond hij in het teken van de klimaatverandering.
De actiedag rond klimaat kon vanzelfsprekend rekenen op steun van milieuorganisaties zoals Greenpeace, WWF en de klimaatcampagne TckTckTck, maar opvallend is dat ook overheidsblogs uit verschillende landen aan het initiatief deelnamen. De blog van de Britse eerste minister Gordon Brown postte het eerste Britse BAD-bericht van de dag, gevolgd door de Britse minister van Buitenlandse Zaken David Milliband.
De Spaanse regeringspartij PSOE organiseerde zelfs een heus bloggersevenement rond de klimaatverandering en toverde de eigen website om tot een platform voor Blog Action Day. Later op de dag postte ook de blog van de Amerikaanse president Barack Obama een klimaatbericht.
De Blog Action Day bleek een groot succes: in totaal werden zo’n 27.000 berichten gepost door meer dan 13.000 bloggers in 155 landen. De berichtjes bereikten in totaal minstens 17 miljoen lezers en haalden ook traditionele media als CNN.
http://www.blogactionday.com/