Brazilië stelt Amazone-reservaat open voor mijnbouw

De Braziliaanse regering heeft een groot reservaat in de Amazone opengesteld voor mijnbouw. In het gebied van ruim 46.000 vierkante kilometer – groter dan Nederland – zijn goud en andere mineralen te vinden.

CIFOR (CC BY-NC-ND 2.0)

 

Het gaat om de noordelijke staten Amapá en Pará, melden Braziliaanse media gisteren. Volgens het ministerie van Mijnbouw en Energie worden de negen natuurgebieden en plaatsen waar inheemse bevolkingsgroepen leven, ontzien.

Het Wereldnatuurfonds stelde afgelopen maand dat het besluit kan leiden tot conflicten in twee inheemse reservaten. Ook stelt zij dat mijnbouw in de regio “onherstelbare schade kan aanrichten aan deze culturen.”

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift