"Braziliaan heeft pas over 10 jaar Europese levensstandaard"

Nieuws

"Braziliaan heeft pas over 10 jaar Europese levensstandaard"

27 december 2011

De gemiddelde Braziliaan zal pas over tien tot twintig jaar de levensstandaard van een Europeaan hebben. Dat zegt de Braziliaanse minister van Financiën in een reactie op het bericht dat Brazilië nu al de zesde grootste economie ter wereld is.

Gisteren (maandag) maakte het Centre for Economics and Business Research (CEBR) in Londen bekend dat Brazilië Groot-Brittannië heeft ingehaald en nu de op vijf na grootste economie ter wereld is.

De Braziliaanse minister van Financiën Guido Mantega zegt nu dat zijn land nog veel werk voor de boeg heeft. Door de enorme economische groei van de laatste jaren mag de middenklasse dan serieus zijn gegroeid, de kloof tussen arm en rijk blijft groot.

De werkgelegenheid en laagste inkomens moeten nog flink omhoog. Veel Brazilianen zullen pas over tien tot twintig jaar de levensstandaard van de Europeanen hebben, voorspelt Mantega.

Volgens de minister zal Brazilië sterker blijven groeien dan andere landen omdat de crisis vooral de geïndustrialiseerde landen treft.

In de rangschikking van grootste economieën wordt Brazilië voorafgegaan door de VS, die op één blijven, China, Japan, Duitsland en Frankrijk.