Campagne 'Waardig werk' van start

Nieuws

Campagne 'Waardig werk' van start

Campagne 'Waardig werk' van start
Campagne 'Waardig werk' van start

Een brede coalitie van ngo's en vakbonden hebben vandaag de campagne 'Waardig Werk' op gang geschoten. De organisaties zullen gedurende twee jaar samen actie voeren voor waardig werk: dé hefboom om mensen uit armoede te tillen en de eerste millenniumdoelstelling te realiseren.

Daarvoor sloegen de vakbondskoepels ACV-CSC,  ABVV-FGTB en ACLVB-CGSLB de handen in elkaar met de Koepel van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging 11.11.11, fos-Socialistische Solidariteit, Oxfam-Solidariteit, Wereldsolidariteit en de Franstalige koepel CNCD-11.11.11.
Met de campagne willen ze erop hameren dat werknemers mensen zijn die overal recht hebben op een waardig loon en goede arbeidsomstandigheden. Vandaag de dag hebben nog miljoenen mensen een voltijdse baan waarmee ze minder dan 2 dollar (1,5 euro) per dag verdienen.
De coalitie ‘Waardig Werk’ wil het publiek ook bewustmaken van het belang van waardig werk voor iedereen. Waardig werk moet een plaats krijgen in de millenniumdoelstellingen, in het beleid van de internationale instellingen, in de praktijk van bedrijven en in het Belgische beleid. De financiële crisis vandaag toont aan dat meer regulering en controle op kapitaal, economie en arbeid noodzakelijk is.

Petitie

Naar aanleiding van de eerste internationale dag voor Waardig Werk heeft de internationale campagne ‘Decent work, decent life’ haar eisen voorgesteld aan Europa. Margot Wallström, vice-voorzitter van de Europese Commissie kwam na de Belgische actie de Internationale petitie voor Waardig Werk ondertekenen.
De Belgische campagne sluit nauw aan bij de internationale campagne. Ze krijgt haar eerste luik in de najaarscampagne van 11.11.11 met originele acties in talloze organisaties in heel het land. In mei 2009 kent de campagne een tweede hoogtepunt met acties in veel Belgische bedrijven.

Tags