Columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’: de winnaars

Nieuws

Columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’: de winnaars

Columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’: de winnaars
Columnwedstrijd ‘If I Ruled The World’: de winnaars

27 november 2012

MO* bestaat 10 jaar en dat wordt gevierd met een speciale 100ste editie en met een groot feest in het Brusselse Kaaitheater op zaterdag 1 december. Naar aanleiding van de festiviteiten lanceerde MO* ook de columnwedstrijd 'If I Ruled The World' waarbij de winnaar, aangeduid door een professionele jury, een publicatie in MO* en een Joker reischeque ter waarde van € 1000 wint. MO* organiseerde ook een publieksprijs: de bezoekers van MO.be konden uit de vijf beste inzendingen hun favoriet kiezen. De winnaar daarvan wint een boekenpakket met maar liefst 25 fictie en non-fictie boeken. Ondertussen zijn de winnaars bekend.

In totaal ontving MO* in september maar liefst 74 columns. De jury las die allemaal en na een beraadslaging van meer dan vijf uur maakte ze een shortlist van vijf columns. De genomineerden waren Jasmien Wildemeersch, Orlando Verde, Pieter Stockmans, Jan Verschueren en Nick Meynen. Je kan hun columns herlezen via www.MO.be/columnwedstrijd. Uit die 5 columns moesten twee winnaars geselecteerd worden: een winnaar van de juryprijs en een winnaar van de publieksprijs.

Juryprijs

De jury (journalist Piet Piryns, schrijfster Rachida Lamrabet en MO*hoofdredacteur Gie Goris) koos unaniem de column van Pieter Stockmans als beste column. De column van Pieter verschijnt op woensdag 28 november in de speciale 100ste editie van MO*. Zaterdag 1 december krijgt Pieter Stockmans een Joker-reischeque ter waarde van 1000 euro overhandigd op het grote verjaardagsfeest van MO* in het Kaaitheater.

Publieksprijs

Onze websitebezoekers konden van half oktober tot maandag 26 november op hun favoriete column stemmen. De column van Orlando Verde kreeg de meeste stemmen achter zich, gevolgd door de columns van Pieter Stockmans, Jasmien Wildemeersch, Jan Verschueren en Nick Meynen. Orlando Verde wint de publieksprijs en krijgt zaterdag 1 december op het grote verjaardagsfeest van MO* een groot boekenpakket met maar liefst 25 boeken, samengesteld door boekhandel De Groene Waterman, overhandigd.

Proficiat aan de winnaars en aan alle deelnemers aan deze columnwedstrijd. Blijven schrijven!

Dank aan Joker en boekhandel De Groene Waterman voor de mooie prijzen.