Dossier: 

De 5 meest gesmaakte interviews van 2016

Sommige interviews blijven lange tijd nazinderen. Omdat de woorden van mensen blijven staan. Sommige geïnterviewden weten op een bijzondere manier hun passie, engagement, kennis en inzichten over te brengen. Dat werkt aanstekelijk. 

1. ‘Kleiner wonen is de toekomst: ecologisch, betaalbaar en sociaal’

Hilde Pauwels - 4 september 2016

© Hilde Pauwels

Houtbewerking is van kindsbeen af de passie van Louis De Keyser (18). Hij runt nu een eigen zaak en bouwt onder meer kleine huisjes waarvoor heel wat belangstelling is. Deze vorm van wonen is ecologisch, financieel haalbaar en biedt sociaal heel wat nieuwe, innovatieve mogelijkheden.

Lees verder

 

2. Martha Nussbaum: ‘Mensen moeten in hun hart beroerd worden om verder te kijken dan het eigenbelang’

Alma De Walsche - 19 november 2016

© Liesbeth Driessen

Martha Nussbaum is niet alleen een van de beroemdste filosofen van onze tijd, ze is ook een van de noodzakelijkste. In een tijdgeest die beheerst wordt door meten en berekenen en een cultuur van selfies en data, bekommert Nussbaum zich om de menselijke waardigheid en de menselijke kwetsbaarheid.

Lees verder

 

3. Piet Colruyt: Zonder sociale ondernemers redden we het niet

John Vandaele - 26 november 2016

© Manteau

Piet Colruyt, familie van, noemt zichzelf een sociaal ondernemer, een impact investeerder. Hij schreef, samen met anderen, een boek dat aangeeft dat bedrijven die alleen denken aan de aandeelhouder geen toekomst hebben, en dat de wereld integendeel veel te verwachten heeft van sociale ondernemers. 

Lees verder

 

4. Interview met gearresteerd Syrisch journalist Rami Jarrah

Pieter Stockmans - 12 februari 2016

© Rami Jarrah

De bekroonde Syrische journalist Rami Jarrah is aangehouden in Turkije. Vier jaar geleden sloeg hij op de vlucht uit Syrië, maar hij keerde de laatste maanden vaak terug om over de puinhoop ter plaatse te berichten. Een interview met de man een week voor zijn arrestatie. Wat gebeurt er echt in Aleppo?

Lees verder

 

5. Jan Pronk: ‘Het Westen ziet zich opnieuw als de maat van alle dingen’

Gie Goris - 23 juli 2016

Gie Goris (CC BY NC 2.0)

Een heel leven van inzet voor vrede, ontwikkeling en milieu. Hoe kijkt zo iemand aan tegen deze zomer van geweld en onveiligheid? Die vraag was het uitgangspunt voor een lang gesprek met Jan Pronk, ooit boegbeeld van het progressieve internationale beleid dat Nederland voerde.

Lees verder

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2832   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift