De oorlog in Gaza op internet

Nieuws

De oorlog in Gaza op internet

04 januari 2009

Ook honderden weblogs en andere websites brengen verslag uit over de aanval van Israël in de Gazastrook.

Belgische initiatieven

Vrede vzw heeft een speciale Palestinablog uit de grond gestampt met verschillende achtergrond- en opinieartikels over de situatie in Gaza. Ook het Belgische magazine Joods Actueel brengt op een weblog dagelijks nieuws over de oorlog.

Twitter

Nieuwszender Al Jazeera heeft een Twitterkanaal gelanceerd waarop je de recentste ontwikkelingen rond het geweld in de Gazastrook kan volgen. Het Israëlische consulaat in New York heeft op Twitter vragen beantwoord van gebruikers over de aanvallen in Gaza.
En op een andere Twitteraccount wordt het aantal Qassamraketten geturfd die door Hamas worden afgevuurd op Israël, schrijft de Nederlandse krant De Volkskrant.
Alle updates die op Twitter gepost worden over Gaza, vind je terug via de zoekterm #gaza.

YouTube

Het Israëlisch leger heeft een eigen kanaal op YouTube gestart met daarop filmpjes van beschietingen en bombardementen op de Gazastrook. De opnames werden tijdelijk verwijderd door YouTube maar daarna teruggeplaatst na aanhoudende protesten.

Weblogs

Electronic Intifada verzamelt artikels over het conflict tussen Israël en Palestina en zegt een aanvulling te zijn op de berichtgeving daarrond in de mainstream media.
Het weblog Mideast Youth bracht ook uitgebreid verslag uit van het conflict, ondermeer via podcasts uit de Gazastrook, maar door het overweldigend succes is de site momenteel uit de ether.
GlobalVoices heeft tientallen blogberichten over de aanval gebundeld in een dossier.