Drie medewerkers van Plan Pakistan gedood

Nieuws

Drie medewerkers van Plan Pakistan gedood

25 februari 2008

In Pakistan zijn maandag (25 februari) minstens drie plaatselijke medewerkers van de ngo Plan Pakistan gedood bij een aanval op hun kantoor. Plan Pakistan is lid van de internationale Plan-koepel. Ook Plan België is als Belgische ngo lid van deze internationale koepel.

Het kantoor van Plan Pakistan in het Pakistaanse Manshera (North-West Frontier Province) werd aangevallen door 6 à 10 gewapende overvallers. Naast vuurwapens droegen ze ook granaten bij zich. Ze openden meteen het vuur op de aanwezigen, waarna drie explosieven tot ontploffing werden gebracht.  Het hele gebouw werd met de grond gelijk gemaakt.
 
Volgens de eerste berichten werden bij de aanval minstens 3 lokale medewerkers gedood. In het kantoor zijn 21 voltijdse en 7 deeltijdse medewerkers aan de slag, waaronder 4 vrouwen.  Alle medewerkers hebben de Pakistaanse nationaliteit.  Alle activiteiten van Plan Pakistan werden voorlopig opgeschort.  De getroffen families worden bijgestaan door Plan-medewerkers.

Actief sinds 1997

De aanval komt als een volledige verrassing.  Plan Pakistan werkt reeds sinds 1997 in dit gebied aan kindgerichte gemeenschapsontwikkeling.  De werking van Plan is er diepgeworteld in de lokale gemeenschappen.  Ook na de aardbeving in 2005 was Plan Pakistan zeer actief bij de hulpverlening.  De aanval werd bovendien niet voorafgegaan door een waarschuwing.