Dubai opent eerste voedselbank van de Emiraten

Dubai wil de verspilling van voedsel terugdringen en opent de eerste voedselbank van de Emiraten.

  • Frank Kehren (CC BY-NC-ND 2.0) Frank Kehren (CC BY-NC-ND 2.0)

Volgens de website gulfbusiness.com wil Dubai als eerste stad in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) de verspilling van voedsel tot nul herleiden.

Jaarlijks gaat in de Emiraten voor 13 miljard VAE-dirham (3,3 miljard euro) aan voedsel verloren.

Het initiatief voor de oprichting van de voedselbank werd gelanceerd door de premier van de VAE en emir van Dubai sjeik Mohammed bin Rashid Al-Maktoum. Eerder kondigde hij al aan dat 2017 “The Year of Giving” moet worden, het jaar waarin de cultuur om iets terug te geven aan de gemeenschap gepromoot wordt.

De voedselbank zal samenwerken met hotels, restaurants, supermarkten en boerderijen voor de opslag van overtollig voedsel, en met vrijwilligers en andere partners om de verdeling naar wie hulp nodig heeft te organiseren.

Volgens de officiële verklaring zal het stadsbestuur van Dubai instaan voor de operationele ondersteuning en zal het voedsel verdeeld worden onder hulpbehoevenden binnen en buiten de VAE.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2793   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2793  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.