Ebola op een na populairste onderwerp op Facebook

Nieuws

Ebola op een na populairste onderwerp op Facebook

Ebola op een na populairste onderwerp op Facebook
Ebola op een na populairste onderwerp op Facebook

14 december 2014

Ebola was dit jaar het op een na meest besproken thema op Facebook. Ook de Braziliaanse verkiezingen en Gaza hielden zeer veel mensen bezig op sociale media.

Bij de tien meest besproken thema’s wereldwijd staat het wereldkampioenschap voetbal in Brazilië helemaal bovenaan. Maar op de tweede plaats staat ebola al.

De huidige ebola-epidemie ontstond wellicht eind vorig jaar en verspreidde zich dit jaar razendsnel door Afrika. Nog steeds is ze niet onder controle.

Verkiezingen in Brazilië

#ebola Tweets !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");

In de top tien staan drie thema’s die met ontwikkelingslanden te maken hebben: ebola, de verkiezingen in Brazilië (op de derde plaats) en de oorlog tussen Palestijnen en Israëli’s in Gaza (zesde plaats).

Andere politieke thema’s in de toptien waren de dood van de zwarte tiener Michael Brown in Ferguson en het neerschieten van het Maleisische vliegtuig boven Oekraïne.

De resterende thema’s hebben vooral met celebrities of sportevenementen te maken: Robin Williams, de Ice Bucket Challenge, de Super Bowl en de Olympische Winterspelen in het Russische Sotsji.

Bij Facebookgebruikers in de Verenigde Staten was ebola dit jaar het drukst besproken. Daar kwam het WK voetbal pas op de zesde plaats, net na Ferguson.

Tags