Financiële injectie moet Mozambique malariavrij maken

Rosino CC BY-SA 2.0

 

Mozambique krijgt steun van de Ecobank Foundation om muggennetten en medicatie tegen malaria aan te kopen. De vooruitgang die het land al heeft geboekt in de strijd tegen deze ziekte gaf het nodige vertrouwen: ‘We geloven in de vastberadenheid van de overheid om van Mozambique een malariavrij land te maken.’

Het Mozambikaanse ministerie van Volksgezondheid krijgt 750.000 dollar van de pan-Afrikaanse ontwikkelingsbank voor de aankoop van muggennetten, malariatests en medicatie.

Elke dollar maal drie

‘Mozambique heeft enorme vooruitgang geboekt in de strijd tegen malaria’, zegt Julie Essiam, CEO van de Ecobank Foundation. ‘Met deze financiële bijdrage, steunen we de overheid in hun vastberadenheid om het land malariavrij te maken.

‘We zijn weer een stap dichter bij een verbeterde levenskwaliteit voor kinderen, gezinnen en hele gemeenschappen’

We zijn weer een stap dichter bij een verbeterde levenskwaliteit voor kinderen, gezinnen en hele gemeenschappen.’

De financiële bijdrage kadert in een driejarige samenwerking met de Global Fund to Fight Aids, Tuberculosis and Malaria. De financiële middelen die via dit fonds aan een land worden geschonken, worden verdrievoudigd door het DFID-programma van het Britse ministerie van Internationale Ontwikkeling.

Via dit programma wordt voor elke dollar van een private investeerder, twee dollar bijgestort.

Op die manier groeit de 750.000 dollar van de Ecobank tot een totaal van 2,25 miljoen dollar voor malariabestrijding in Mozambique.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.