Extra fietspaden en veilige langeafstandsroutes voor fietsers

Frankrijk pompt 250 miljoen euro in ‘Plan Vélo’

Sebleouf / Wikimedia (CC BY-SA 4.0)

De Franse premier Elisabeth Borne kondigt 250 miljoen euro aan investeringen aan in de fietsinfrastructuur.

De Franse premier Élisabeth Borne kondigt 250 miljoen euro aan investeringen in de fietsinfrastructuur aan. Die passen in een langetermijnstrategie om van Frankrijk een echt fietsland te maken.

Onder dat “Plan Vélo” zijn er de voorbije jaren al 14.000 kilometer aan fietspaden bijgekomen. Volgend jaar zal er opnieuw 200 miljoen euro worden uitgegeven aan fietsinfrastructuur, in de vorm van extra fietspaden en veilige langeafstandsroutes voor fietsers. Daarnaast gaat zo’n 50 miljoen naar extra parkeercapaciteit voor fietsers, zodat fiets en openbaar vervoer beter gecombineerd kunnen worden.

‘Interministeriële fietscommissie’

Een ander belangrijk aspect van het plan is om ‘een hele generatie van lagere schoolkinderen’ te leren hoe ze veilig moeten fietsen. De voorbije drie jaar hebben zo’n 160.000 jonge kinderen via dit initiatief geleerd hoe ze zich in het verkeer moeten begeven met de fiets, aldus Borne. In totaal zouden 800.000 kinderen zo’n opleiding moeten krijgen.

De Olympische Spelen van 2024 in Parijs moeten ook dienen als “vitrine” om Frankrijk als fietsland in de verf te zetten, zegt Borne.

Verder komt er ook een interministeriële fietscommissie, die om de zes maanden zal samenkomen. Daarin moeten ministers met complementaire bevoegdheden samenwerken om de fiets als vervoersmiddel te promoten.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2828   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2828  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.