Gamen voor waardig werk

Nieuws

Gamen voor waardig werk

Gamen voor waardig werk
Gamen voor waardig werk

Het virtuele spel Sharkmart gaat vandaag van start. Wie zich inschrijft op Sharkmart begeeft zich op de wereldwijde arbeidsmarkt. Neem je de verkeerde beslissingen of maak je je volgens het management niet nuttig genoeg, dan sta je snel op straat. Deelnemen kan tot 22 november.

Binnen Sharkmart kan je voor 3 bedrijven aan de slag: Sharkmart, een Europese warenhuisketen, T-nine, een Aziatische kledingproducent en Antek, een Amerikaans elektronicabedrijf.
Als werknemer krijg je dilemma’s voorgeschoteld die gevolgen kunnen hebben voor jouw job of voor die van anderen in het bedrijf.  Jobverlies, loonsopslag, massale afdankingen, uitbrekende stakingen,… het kan allemaal.

Via Facebook

Je kan Sharkmart ook spelen via het sociale netwerk Facebook (je vindt de applicatie op http://apps.facebook.com/sharkmart). Tijdens de spelperiode zal er op verschillende plekken in het land een gereedschapskoffer opduiken met daarin verborgen sleutels die spelers vooruit helpen in het spel. Tips voor de juiste locatie van de koffers zullen ten gepaste tijde verspreid worden.