Hezbollah wordt telecombedrijf

Nieuws

Hezbollah wordt telecombedrijf

De Libanese regering start een onderzoek naar het leggen van telefoonkabels door Hezbollah in de Libanese stad Zawtar al-Sharqieh. De militie zou gelijkaardige netwerken uitbouwen in het centrum van Beiroet en in enkele zuidelijke wijken van de hoofdstad, zoals Dahiyeh.

De Libanese nieuwsportaalsite Naharnet.com schrijft dat de telefoonkabel moest verbonden worden met de oostelijke stad Yohmor. In andere steden van de provincie Tyrus werden draadloze netwerken geïnstalleerd. In het centrum van de Libanese hoofdstad Beiroet en enkele zuidelijke wijken van de hoofdstad, zoals Dahiyeh, zou Hezbollah ook eigen telefoonlijnen leggen.
De Libanese minister van Telecommunicatie, Marwan Hamadeh, noemt de aanleg een “inbreuk op de soevereiniteit van Libanon”. De inwoners van de stad Zawtar al-Sharqieh veroordelen dan weer de beslissing om hun stad te inspecteren en zeggen aan de Libanese krant Daily Star dat de regering de aandacht wil afleiden van echte problemen als stroompannes en watertekorten.