Hitte overtuigt steeds meer Amerikanen van klimaatverandering

Marius Christensen/Unsplash (CC0)

Woestijn in Arizona

De aanhoudende hitte die grote delen van de VS in haar greep heeft, lijkt er de publieke opinie rond de klimaatverandering te beïnvloeden. Bijna driekwart van alle Amerikanen is nu overtuigd dat het klimaat verandert, en al 60 procent ziet de mens als oorzaak.

De recordcijfers zijn afkomstig uit een Amerikaans onderzoek dat de opinie rond de klimaatverandering al sinds 2008 in kaart brengt. Uit de laatste bevraging blijkt dat 74 procent van de Amerikanen nu overtuigd is dat het klimaat verandert. En 60 procent is het nu eens met de wetenschappelijke consensus dat de mens daarvan de hoofdoorzaak is.

Warmste mei

De wetenschappers van de University of Michigan en Muhlenberg College de de enquête uitvoerden, vermoeden dat de toenemende hitte in de VS daar een rol in speelt. De laatste bevraging dateert immers van mei, de heetste meimaand in de 124 jaar Amerikaanse metingen en warmer dan de beruchte ‘Dust Bowl’ in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Zoals uit andere onderzoeken al bleek, stellen de onderzoekers ook hier een bijzonder sterke kloof tussen de politieke voorkeuren van de respondenten. Van de zelfverklaarde Republikeinen gelooft amper de helft dat er een duidelijk bewijs is van de klimaatverandering, terwijl dat onder de Democraten 90 procent is. Ook die kloof is het wijdste sinds 2008.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2790   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2790  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.