India start bouw gigantisch zonnepark

Karsten Würth / Unsplash

Zonnepark

De Indiase staat Gujarat geeft groen licht voor de bouw van een zonnepark met een capaciteit van 5 gigawatt, het grootste van het land. India wil tegen 2022 in totaal 175 gigawatt energie uit duurzame bronnen halen.

Het reusachtige zonnepark komt in de havenstad Dholera, op 80 kilometer van Ahmedabad. Het park zal 11.000 hectare groot worden en werk geven aan meer dan 20.000 mensen.

Premier Vijay Rupani van Gujarat zei in de India Times dat het project wijst op de leidersrol die Gujarat wil nemen inzake duurzame energie. ‘Studies tonen het enorme potentieel van zonne-energie aan’, zei hij. In dezelfde regio staat ook nog een windpark van 200 megawatt op de planning.

Rupani loofde niet alleen de tewerkstelling voor de lokale bewoners die het project met zich meebrengt maar ook de mogelijkheden op het vlak van toelevering voor de hele regio en meer productiefaciliteiten voor Dholera, een stad die in volle ontwikkeling is naar een ultramoderne industriestad.

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift