Jonge Amerikanen liggen niet wakker van klimaatverandering

Nieuws

Jonge Amerikanen liggen niet wakker van klimaatverandering

Joren Gettemans

04 maart 2010

Amerikanen tusen 18 en 34 jaar zijn opgegroeid met de klimaatverandering als thema, maar uit nieuw onderzoek blijkt dat ze er nauwelijks wakker van liggen.

Degenen die wel nadenken over klimaatverandering, blijken bovendien even verdeeld als de rest van de bevolking over de realiteit van de dreiging, zo blijkt uit de studie door het Yale Project on Climate Change en het George Mason University Center for Climate Change Communication. Bijna twee derde van de jonge Amerikanen betwijfelt dat de klimaatverandering een feit is. Eén op vijf zegt er niet voldoende over te weten om een oordeel te vellen, en 40 procent denkt dat er veel onenigheid is tussen wetenschappers.

Bewustzijn

Amerikaanse volwassenen onder de 35 scoren qua bewustzijn nog lager dan de oudere bevolking. Meer dan één op vijf heeft nog nooit gehoord van het thema. Amper 38 procent geeft aan “veel” of “soms” nagedacht te hebben over het probleem, in tegenstelling tot 51 procent bij respondenten tussen 35 en 59.
Meer dan de helft van de jonge Amerikanen (54 procent) zegt dat niet bezorgd te zijn over de klimaatverandering, en 61 procent geeft aan dat hun vrienden geen maatregelen nemen om hun bijdrage aan de klimaatverandering te verminderen.