Kerken eisen rechtvaardiger asielbeleid

Nieuws

Kerken eisen rechtvaardiger asielbeleid

11 juni 2007

Onder het motto 'Verstandig regeren is ook mensen zonder papieren regulariseren' mobiliseren zestien kerken en andere intiatiefnemers tussen 15 en 23 juni voor een rechtvaardig regularisatiebeleid en een vernieuwd migratiebeleid. KMS/Kerkasiel.anders wil daarmee een sterk signaal geven aan de onderhandelaars voor de nieuwe regering en de net verkozen parlementsleden.

Een regeerakkoord zonder een ernstig alternatief voor de huidige regularisatie-aanpak kan niet voor Kerkasiel.anders. Een duurzaam en gereglementeerd beleid wel. Het nieuwe parlement moet dat zo snel mogelijk op de agenda plaatsen.
 
KMS/Kerkasiel.anders wil als oecumenisch netwerk geen actie voeren voor een regularisatiecampagne of een collectieve maatregel. KMS/Kerkasiel.anders wil wel meer duidelijkheid, meer duurzaamheid in de regularisatie en vooral een betere behandeling van de aanvragen. Een goede administratieve eenheid én een uitgebreide regularisatiecommissie zijn daarbij onmisbaar.
‘We mogen niet veel tijd meer verliezen en nog meer achterstand oplopen. Bovendien moeten bepaalde mensen kunnen gehoord worden. Niet alle dossiers kunnen administratief afgehandeld worden’, zegt KMS/Kerkasiel.anders. De organisatie pleit ook voor ee vernieuwde aanpak van het migratiebeleid.

Wakes

De zestien kerkasielwakes zullen tussen 15 en 23 juni getuigen aan het woord laten, optocht houden, gebedsdiensten aanbieden of interlevensbeschouwelijke activiteiten opzetten. Vaak stappen de kerkgemeenschappen daarvoor in een open samenwerkingsverband in hun omgeving.
 
KMS/Kerkasiel.anders roept ook op voor de nationale manifestatie van nu zondag 17 juni om 14.30u aan het Zuidstation.