LuxLeaks was een begin. Maak het vervolg mee mogelijk.

Nieuws

LuxLeaks was een begin. Maak het vervolg mee mogelijk.

LuxLeaks was een begin. Maak het vervolg mee mogelijk.
LuxLeaks was een begin. Maak het vervolg mee mogelijk.

MO*

19 november 2014

Het onderzoek naar de belastingafspraken tussen de Luxemburgse overheid en grote bedrijven of rijke families sloeg op 5 november in als een bom. LuxLeaks – waar MO*journalist Kristof Clerix aan meewerkte – zorgde voor heel wat verontwaardiging, maar het is niet ten einde nu er van hoog tot laag beloftes gedaan zijn om het onrecht uit de wereld te helpen.

Daarom wil MO* zo concreet mogelijk opvolgen wat onze politieke verantwoordelijken écht doen om eerlijke belastingen te realiseren.

John Vandaele zal de komende maanden het Belgische beleid terzake vooral op internationaal vlak in de gaten houden en erover berichten. EU-vergaderingen, OESO-plannen, Wereldbank en IMF: wij pluizen het voor u uit. We beloven tussentijdse berichten en analyses, en voor het najaar van 2015 een kritische evaluatie van woorden en daden, een jaar na #LuxLeaks.

MO* zoekt voor 20 december 7500 euro om extra onderzoeksjournalistieke tijd te creëren voor dit opzet. Want de impact van onderzoeksjournalistiek is groot, maar de investering in tijd is dat ook. Doe mee en stort jouw bijdrage vandaag nog.

Doe een bijdrage

Er zijn verschillende manieren waarop je dit project financieel een duwtje in de rug kan geven.
De eenvoudigste manier is door een donatie te doen via Paypal. Klik daarvoor op de knop hieronder. Via deze weg kan je ook betalen met Visa en Mastercard.

{"dataSourceUrl":"//docs.google.com/spreadsheet/tq?key=0AqG_5X1whFYNdFliMjBtWlV1bndzdWF5Yk1QT2RpelE&transpose=0&headers=0&range=E1%3AF1&gid=0&pub=1","options":{"titleTextStyle":{"fontSize":16},"min":0,"greenTo":7500,"max":7500,"redTo":2500,"animation":{"duration":0},"width":310,"greenFrom":5500,"hAxis":{"title":"Titel van horizontale as","useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null},"vAxes":[{"title":"Titel van verticale linkeras","useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null},{"useFormatFromData":true,"minValue":null,"viewWindow":{"min":null,"max":null},"maxValue":null}],"yellowTo":5500,"booleanRole":"certainty","title":"Diagramtitel","height":319,"yellowFrom":2500,"redFrom":0,"annotations":{"domain":{}}},"state":{},"view":{},"isDefaultVisualization":true,"chartType":"Gauge","chartName":"Diagram 1"}

Als je ons wil steunen met een eenvoudige overschrijving, dan kan dat op rekeningnummer
IBAN: BE53 5230 8024 5953 - BIC: TRIO BE BB.
Als mededeling vul je ‘crowdfunding luxleaks’ in, zo weten wij dat de bijdrage bedoeld is voor dit project.
Alvast hartelijk dank voor je steun.