Vrees dat migranten ziekte overbrengen

Malawi neemt extra maatregelen tegen ebola

UNMEER/Martine Perret (CC BY-ND 2.0)

 

De minister van gezondheid van het Oost-Afrikaanse land Malawi heeft maatregelen aangekondigd om de potentiële verspreiding van ebola tegen te gaan. Er is de vrees dat migranten uit getroffen landen het virus mee de grens overbrengen.  

Eergisteren werd in het Parlement de vrees geuit over de 32.000 vluchtelingen die Malawi opvangt, schrijft Nyasa Times. Onder hen zouden ook mensen zijn die afkomstig zijn uit landen die momenteel getroffen worden door een uitbraak van ebola.

Ebola Actieplan

In een reactie op de parlementaire vraag heeft gezondheidsminister Jappie Mhango het Ebola Actieplan aangekondigd om een eventuele verspreiding van het dodelijke virus in Malawi tegen te gaan.

Malawi heeft de ziekte succesvol kunnen afweren in 2016 toen andere landen in de regio wel te maken kregen met uitbraken van ebola. 

Recent was het systematische screenen van migranten die het land binnenkwamen gestopt. Wellicht zal dit terug opgestart worden. 

Ik ben proMO*

Nu je hier toch bent

Om de journalistiek van MO* toekomst te geven, is de steun van elke lezer meer dan ooit nodig. Vind je dat in deze tijden van populisme en nepnieuws een medium als MO* absoluut nodig is om de waarheid boven te spitten? Word proMO*.

Wil je bijdragen tot de mondiale (onderzoeks)journalistiek in het Nederlandstalig taalgebied? Dat kan, als proMO*.

Wil je er mee voor zorgen dat de journalistiek van MO* mogelijk blijft en, ondanks de besparingspolitiek, verder uitgebouwd wordt? Dat doe je, als proMO*.

Je bent proMO* voor € 4/maand of € 50/jaar.

Word proMO* of Doe een gift