Trumpmore. Milieugroep wil Trumps hoofd houwen uit ijsberg

© Project Trumpmore

 

Een Finse klimaatgroep probeert een half miljoen dollar bijeen te krijgen om een gigantische beeltenis van Trump uit te houwen uit in een ijsberg. Met de stunt willen ze de gevaren van de klimaatverandering aantonen.

Trump speelde eerder al verschillende keren met het idee om zijn beeltenis toe te voegen aan de wereldberoemde Mount Rushmore in South Dakota. In de berg zijn enorme beelden van prominente Amerikaanse presidenten uitgehakt. 

De Finse groep Melting Ice gaat verder op dat idee, maar wil het hoofd van Trump zo’n 35 meter hoog in een arctische ijsberg uithakken. Met wat ze “Project Trumpmore” noemen, willen ze de gevaren van de klimaatverandering aantonen. Via camera’s en een live stream zal de wereld het smelten van het beeld kunnen volgen.

‘De klimaatverandering is een van de belangrijkste problemen waar we mee te kampen hebben’, zegt Nicolas Prieto, de voorzitter van de groep. ‘We willen een monument voor iedereen, zodat we kunnen zien hoe lang het beeld het uithoudt voor het begint te smelten. Er zijn nog steeds mensen die twijfels hebben bij de klimaatverandering, en vaak moeten mensen iets met eigen ogen zien voor ze het geloven.’

Trump is niet overtuigd van de wetenschappelijke consensus rond de klimaatverandering, die hij eerder een ‘Chinese hoax’ noemde om de Amerikaanse economie te schaden. Als president van de VS kondigde hij vorig jaar aan zijn land terug te willen trekken uit het Klimaatverdrag van Parijs.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2968   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift