De grootste openbare raadpleging over milieukwesties in de geschiedenis van de EU

Miljoen EU-burgers eist wet om ontbossing te stoppen

CC0

Miljoen EU-burgers eist wet om ontbossing te stoppen

Meer dan een miljoen Europeanen vragen wetgeving om de ontbossing te stoppen die gepaard gaat met consumptie in Europa. Het Wereldnatuurfonds spreekt van een krachtig signaal aan de Europese Commissie en de lidstaten. 

Heel wat producten die in Europa worden geconsumeerd, zwengelen de ontbossing in andere delen van de wereld aan. De EU is zo zelfs verantwoordelijk voor 10 procent van de vernietiging van bossen, gedreven door de consumptie van grondstoffen zoals vlees, zuivelproducten, soja voor veevoer, palmolie, rubber, koffie en cacao.

Blijf op de hoogte

Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en blijf op de hoogte van het mondiale nieuws

Grootste ooit

De #Together4Forests-campagne moedigt mensen aan om zich in te schrijven voor de openbare raadpleging van de Europese Commissie over ontbossing. Zo kunnen ze aandringen op een sterke EU-wetgeving om producten die verband houden met ontbossing te weren van de Europese markt.

‘Producten die besmet zijn met ontbossing zijn overal in Europa te vinden, van kippen die gevoerd zijn met soja tot ijsjes die palmolie bevatten’.

Met meer dan een miljoen inzendingen is het de grootste openbare raadpleging over milieukwesties in de geschiedenis van de EU. Vorige maand sprak ook het Europees Parlement zich al resoluut uit voor een wet.

‘Producten die besmet zijn met ontbossing zijn overal in Europa te vinden, van kippen die gevoerd zijn met soja tot ijsjes die palmolie bevatten’, zegt Anke Schulmeister-Oldenhove van het Wereldnatuurfons (WWF). ‘Op dit moment kunnen mensen niet weten of de producten in hun winkelkar bijdragen aan de vernietiging van de natuur, maar we kunnen dat veranderen.’

Het WWF pleit voor een sterke EU-wet om producten die op verwoest land worden verbouwd voorgoed uit de winkelrekken te halen. De openbare raadpleging van de Commissie over ontbossing loopt tot 10 december.

 

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 3030   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 3030  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search For Common GroundSearch For Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.