MO* op de Boekenbeurs

Nieuws

MO* op de Boekenbeurs

MO* op de Boekenbeurs
MO* op de Boekenbeurs

Tijdens het slotweekend van de Boekenbeurs kan u onder meer kennismaken met de recent verschenen boeken van MO*hoofdredacteur Gie Goris ('Opstandland') en MO*journalist John Vandaele ('Het alfabet van onze tijd').

Op zaterdag 10 november om 12u gaat MO*hoofdredacteur Gie Goris in gesprek met Bruno De Cordier. Zij praten met elkaar over het belang van Centraal-Azië voor de mondiale actualiteit en over de impact van de geschiedenis en de wereld op de toekomstkansen van de mensen in deze bij uitstek ‘gecontesteerde ruimte’. Bruno De Cordier (Universiteit Gent, Conflict Research Group) publiceerde onlangs ‘Het onbeloofde land. Een geschiedenis van Centraal-Azië’ bij Acco. Gie Goris (hoofdredacteur MO*) publiceerde vorig jaar ‘Opstandland. De strijd om Afghanistan, Pakistan en Kasjmir’, bij De Bezige Bij.
> Zaterdag 10 november, 12u – 12u45, Blauwe Zaal

Op zondag 11 november om 11u wordt MO*journalist John Vandaele geïnterviewd door auteur en liberaal denker Dirk Verhofstadt over zijn nieuwe boek ‘Het alfabet van onze tijd’. Een van de stellingen in het boek is dat de intuïties van de andersglobalisten over de neoliberale globalisering bewaarheid zijn gebleken: het was een utopisch project dat de kiemen van financiële instabiliteit en van sociale en ecologische problemen in zich droeg.  
> Zondag 11 november, 11u, Blauwe Zaal

Bezoek zeker ook de stand van MO* en 11.11.11 in hal 4, stand nr 438. Meer info over de Boekenbeurs vindt u op www.boekenbeurs.be.