MO* wint Solidaire Award voor berichtgeving over migratie

Nieuws

‘Dankzij MO* zien we de wereld niet alleen in haar complexiteit, maar ook in haar menselijkheid’

MO* wint Solidaire Award voor berichtgeving over migratie

MO* wint Solidaire Award voor berichtgeving over migratie
MO* wint Solidaire Award voor berichtgeving over migratie

MO*

29 mei 2024

Op dinsdagavond 28 mei werden in Leuven de Solidaire Awards van de campagne VOL Solidariteit van Vluchtelingenwerk Vlaanderen uitgereikt. MO* won de award in de categorie media.

© Vluchtelingenwerk Vlaanderen

MO*journalist Pieter Stockmans mocht de Solidaire Award in ontvangst nemen.

© Vluchtelingenwerk Vlaanderen

Met de campagne VOL Solidariteit wil Vluchtelingenwerk Vlaanderen en hoopvol en inspirerend beeld van Vlaanderen en Brussel uitdragen. 160 initiatieven die solidair zijn met mensen op de vlucht, deden mee aan deze solidariteitscampagne. Daarvan wonnen 6 initiatieven een Solidaire Award op de show in Leuven.

‘Door jullie journalistiek herinneren jullie ons eraan dat achter elke statistiek een menselijk gezicht schuilt.’

In de categorie media ging de award naar MO*. ‘De jury heeft MO* gekozen als winnaar vanwege jullie sterke inzet op het thema migratie en jullie bijdrage aan het gesprek tegen polarisatie. MO* werpt licht op de schaduwen van onze wereld. Jullie onthullen de verhalen van de stemlozen, van hen die in de schaduwen van onze samenleving verblijven. Jullie inzet reikt verder dan het simpelweg verschaffen van informatie; jullie scheppen een podium voor diegenen die vechten voor hun bestaansrecht. Door jullie journalistiek herinneren jullie ons eraan dat achter elke statistiek een menselijk gezicht schuilt. Dankzij MO* zien we de wereld niet alleen in haar complexiteit, maar ook in haar menselijkheid. Bedankt voor jullie onmisbare bijdrage aan een geïnformeerde en verbonden wereld.’

MO*journalist Pieter Stockmans mocht de award in ontvangst nemen en bedankte al onze lezers. ‘Ik wil de MO*lezers en de proMO*s bedanken, om ons te lezen en om solidariteit te tonen met andere MO*lezers. Want proMO* zijn, is per definitie een vorm van solidariteit: door ons te steunen, zorg je er mee voor dat diepgravende mondiale journalistiek vrij toegankelijk blijft voor anderen. Verhalen van de stemlozen, van hen die in de schaduw van onze samenleving verblijven, zijn té belangrijk om achter een betaalmuur te verdwijnen. Zo dragen MO*journalisten én proMO*s samen bij tot die verbonden wereld.’

De andere winnaars van de Solidaire Awards zijn OKAN Woluwe, Timmerwerkt, De Nomade Leuven, Karibu Anzegem en Hakan Eyimen.