Moeizame reddingsoperatie in Mumbai

Nieuws

Moeizame reddingsoperatie in Mumbai

In Mumbai hebben de Indiase strijdkrachten de gijzelingsacties in het Oberoi-Trident hotel en een Joods centrum beëindigd, anderhalve dag na de reeks gecoördineerde aanslagen in de stad.

Het Joods centrum -Het Nariman House- werd vanochtend bestormd door gewapende agenten. Ze werden met een helikopter op het dak van het gebouw gedropt. In het gebouw vonden de agenten vijf lichamen, waaronder een 29-jarige Rabbi.
Minstens 93 mensen werden volgens de Britse omroep BBC News vanochtend bevrijd uit het Oberoi-Trident Hotel, daarna omsingelde de politie het gebouw. De politieactie is ondertussen afgelopen, twee terroristen werden daarbij gedood.
In het Taj Mahal hotel bevindt zich wellicht nog een terrorist. De brand in het hotel is ondertussen geblust. De politie heeft de media vanochtend gevraagd geen rechtstreekse beelden uit te zenden van aan het hotel, om de reddingsoperatie niet te hinderen.

Hoge dodentol

Bij een reeks gecoördineerde aanslagen in Mumbai, het financiële hart van India, zijn sinds woensdagavond al 160 doden, waaronder minstens 15 buitenlanders en 16 politieagenten, gevallen. 327 mensen raakten gewond. Ook elf terroristen zijn gedood.
De aanslagen vonden plaats in Trident Hotel, Taj Hotel, Nariman House, Wadi Bunder, Cama hospital, GT hospital, VT station, Bootleggers pub, Girgaum en Metro cinema.