Moslims geven kinderen van vluchtelingen eten via app

Via een Arabische versie van de ShareTheMeal-app kunnen moslims nu vluchtelingenkinderen uit Syrië een jaar lang aan voedsel helpen.

  • World Bank (CC by-nc-nd 2.0) World Bank (CC by-nc-nd 2.0)

De Arabische versie van de VN-app ShareTheMeal (deel de maaltijd) werd deze week gelanceerd, bij het begin van de ramadan. Dat is traditioneel een moment waarop moslims worden aangemoedigd om een donatie te doen voor de armen, zakat, een van de vijf pijlers van de islam.

De app nodigt gebruikers uit om met een druk op de knop 50 (dollar)cent te doneren aan een maaltijd voor iemand met honger.

Voedselbon

De huidige campagne wil 1400 kinderen tussen drie en vier jaar oud die gevlucht zijn uit Syrië en momenteel in een kamp in Beiroet verblijven, elke dag een maaltijd bezorgen gedurende een heel jaar.

Als iemand doneert via de app, krijgen de families van de kinderen een elektronische voedselbon.

De Engelse en Duitstalige versies van de app werden vorig jaar in november gelanceerd en hebben tot nu 5,5 miljoen maaltijden opgebracht die werden geschonken door 500.000 gebruikers.

Eerdere campagnes voedden al schoolkinderen in Lesotho, vluchtelingenkinderen in Jordanië, en zwangere en zogende vrouwen in Homs (Syrië).

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.