Netanyahu: "Hamas is als ISIS"

Premier Israël zet kwaad bloed

Gisteren liet Benjamin Netanyahu, sinds 2009 premier van Israël, optekenen dat ‘Hamas net als ISIS is, en ISIS net als Hamas. Ze zijn takken van dezelfde boom.’ Onder andere op Twitter zorgden de uitspraken voor heel wat ophef.

‘Ze zijn de vijanden van de vrede.’

De uitspraken kunnen op het officiële YouTubekanaal van de premier bekeken worden.

Verder spreekt Netanyahu ook over de onthoofding van Amerikaans journalist James Foley. Ondertussen zou de identiteit van de dader van de onthoofding bijna gekend zijn. De man zou een van drie Britse jihadisten zijn die westerse gevangenen bewaken in de Syrische plaats Raqqa. Volgens een ex-gegijzelde gaat het om een Londenaar die zichzelf John noemt.

Volgens Netanyahu tonen de beelden ‘de barbaarse aard van deze mensen.’ Hij gaat verder en zegt dat Israël ‘met hetzelfde de barbaarse aard geconfronteerd wordt.’

 

Op Twitter herhaalde de officiële account van het kantoor van de premier verschillende malen wat hij gezegd had.

Op de originele tweet was een foto van Foley te zien, seconden voor zijn onthoofding. Deze tweet is ondertussen verwijderd en vervangen.

 

Ondertussen blijven de reacties niet uit. Kenneth Roth, directeur van Human Rights Watch, is niet tevreden met het politiek proberen recupereren van de moord op Foley.

Ook andere gebruikers op Twitter lieten van zich horen.

Maak MO* mee mogelijk.

Word proMO* net als 2795   andere lezers en maak MO* mee mogelijk. Zo blijven al onze verhalen gratis online beschikbaar voor iédereen.

Ik word proMO*    Ik doe liever een gift

Over de auteur

  • Hoofdredacteur MO*

    Jago Kosolosky (°1991) staat sinds 1 augustus 2020 aan het hoofd van MO* en MO.be. Hij volgde Gie Goris op, hoofdredacteur van MO* van bij het ontstaan van de publicatie in 2003.

Met de steun van

 2795  

Onze leden

11.11.1111.11.11 Search <em>for</em> Common GroundSearch for Common Ground Broederlijk delenBroederlijk Delen Rikolto (Vredeseilanden)Rikolto ZebrastraatZebrastraat Fair Trade BelgiumFairtrade Belgium 
MemisaMemisa Plan BelgiePlan WSM (Wereldsolidariteit)WSM Oxfam BelgiëOxfam België  Handicap InternationalHandicap International Artsen Zonder VakantieArtsen Zonder Vakantie FosFOS
 UnicefUnicef  Dokters van de WereldDokters van de wereld Caritas VlaanderenCaritas Vlaanderen

© Wereldmediahuis vzw — 2024.

De Vlaamse overheid is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze website.